Футболистът на Брентфорд Кристиан Ериксен обмисля да остане в клуба през следващия сезон на фона на интереса от страна на бившия му клуб Тотнъм, както и на Лестър Сити. 30-годишният плеймейкър е в чудесна форма, откакто се присъедини към „пчеличките“ през януарския трансферен прозорец, а някои издания дори написаха, че е привлякъл окото и на Манчестър Юнайтед.

Силните му изяви доведоха до неговото приказно завръщане в датския национален отбор след сърдечния му арест по време на Европейското първенство миналата година. Атакуващият полузащитник обаче подписа само кратък шестмесечен договор с Брентфорд, който изтича през лятото.

Смята се обаче, че сега обмисля да удължи престоя си на „Брентфорд Комюнити Стейдиъм“, твърди „The Telegraph“. Информацията допълва, че не се очаква той да вземе окончателно решение до лятото, но както клубът, така и Ериксен желаят да продължат партньорството си заедно, въпреки че „шпорите“ и Лестър проявяват интерес.

Манчестър Юнайтед също може да опита да го изкуши, като новият мениджър Ерик тен Хаг го наблюдаваше внимателно, докато тренираше с Аякс миналата година.

Ериксен е играл осем пъти за Брентфорд във Висшата лига досега. Тимът загуби само на два пъти в тях, доказвайки какво влияние е имал той за отбора на Томас Франк. Той също така наскоро се завърна в отбора на Дания и вече се е насочил поглед да участва на Световното първенство в Катар тази зима, което потенциално може да повлияе на решението му за клубния му тим през следващия сезон.