Датският национал Кристиан Ериксен е много близо до завръщане във Висшата лига, където ще подпише договор с Брентфорд още този уикенд. „Daily Mail“ твърди, че двете страни искат да постигнат споразумение преди трансферният прозорец да затвори идния понеделник.

29-годишният Ериксен тренираше с резервният отбор на Аякс в последните дни, за да се върне във форма за очакваното си завръщане към състезателния футбол, като разговорите с „пчеличките“ продължават.

Въпреки че Ериксен е свободен агент и не е с крайния срок за трансфери в понеделник, има желание от и от двете страни да сключат сделката до 31 януари, за да може да бъде включен в отбора на Брентфорд за Висшата лига този месец.

БТА
22 снимки

На този етап обсъжданият договор ще бъде просто споразумение до края на сезона. Това ще даде време както на играча, така и на клуба да решат дали искат да удължат сделката.

Датчанинът получи разрешение да се завърне към футбола, след като претърпя сърдечен арест на терена по време мача срещу Финландия от Европейското първенство на 12 юни миналата година в Копенхаген.

Както е известно, Ериксен е с поставен пейсмейкър след инцидента в мача на „червения динамит“, което му преустанови професионалния контракт с Интеро, тъй като регулациите в италианската страна не позволяват да се практикува спорт на професионално ниво с подобен апарат.