Полузащитникът Емре Джан не смята да напуска Ливърпул през януари и ще довърши сезона с английски тим. След това германецът, чийто договор изтича, ще бъде свободен да се присъедини към Ювентус, който го желае най-силно.

Ливърпул изпуска Емре Джан, германецът подписва предварителен договор

Тези информации се появиха в Германия, където смятат, че торинският гранд е почти сигурната нова дестинация за Джан. Играчът, който след броени дни ще навърши 24 години, не постигна съгласие с Ливърпул относно условията, при които да бъде подновен контракта му. Той настояваше за включването на освобождаваща клауза, а такава практика на „Анфийлд” по принцип не съществува.

Вярваше се, че Ювентус би могъл да го привлече през януари при сериозна отстъпка в цената, тъй като това ще е последният шанс за мърсисайдци да получат някакви пари за Джан. От друга страна, „бианконерите” не биха могли да използват футболиста за настоящата си кампания в Шампионската лига, понеже халфът вече има мачове за Ливърпул в турнира.

Юве продължава да се увърта около Емре Джан

От 1 януари нататък Джан има пълното право да преговаря свободно с други тимове, а също и да подписва предварителен контракт.