Унай Емери разкри, че когато е бил треньор в Арсенал е искал да привлече Уилфрид Заха от Кристъл Палас, а не Никола Пепе през миналото лято. „Артилеристите” бяха свързвани със Заха през миналото лято, а Емери бе уволнен като мениджър през ноември.

„Пепе е много добър играч, но му трябва време. Когато бях там, той не показа нужното качество. Исках да взема някой английски играч, който познава ситуацията и няма нужда от адаптация. Имах среща със Заха”, призна испанецът пред Daily Mail.

„Той беше играчът, който исках, защото е печелил много мачове. Гледал съм 20 негови мача и е невероятен. Казах на клуба, че искам него в моя отбор. Говорихме двамата и имахме лична среща. Той също искаше да дойде, но клубът реши, че Пепе е по-добър вариант, защото е млад и е за бъдещето. Аз казах, че се нуждаем да побеждаваме бързо и Заха го знае това”, акцентира още провалилият се на „Емирейтс” мениджър.

Пепе има шест гола и осем асистенции в 32 мача за Арсенал през сезона, докато Заха е с три гола и пет асистенции в 30 мача за Палас.