Испанският футболен експерт – Гийом Балаг, потвърди, че нападателят на Ливърпул Садио Мане няма да ходи през лятото в Реал Мадрид и сделката на практика е „мъртва” още отсега. Спекулациите за подобен трансфер нарастваха бързо-бързо последно време, като сенегалецът прави превъзходен сезон с екипа на „червените” през тазгодишната кампания.

Информациите бяха, че „лос бланкос” ще предложи огромна оферта за Мане, но Балаг потвърди, че Ливърпул няма никакъв интерес в това да се разделя със своя футболист. „Всички знаем, че интересът на Зинедин Зидан към Садио Мане е огромен. Такъв беше и през миналото лято”, сподели Балаг в своя видеоблог.

„Имаше дори опити за преговори, ала Зидан напусна през лятото. Това е историята, която трябва да се разкаже, която се случи. Към този момент обаче тя се промени, тъй като Ливърпул де факто няма никакъв интерес да се разделя със Садио Мане”, продължава той.

„Няма откупуваща клауза, така че няма начин да видим Мане аут от Ливърпул. Затова считам, че този ход за Реал е на практика „мъртъв””, завършва Гийом Балаг.

Мане е бил част в 21 попадения в 37 срещи за Ливърпул през този сезон.