Бившият бранител на Аякс Амстердам Марио Мелхиот призова Ливърпул да закупят актуалния защитник на холандския гранд Матайс де Лихт през лятото. Младият футболист е един от най-коментираните футболисти след запомнящата се кампания, която изведе Аякс до полуфиналите в Шампионската лига, а също така и до върха в Ередивизие.

Медиите твърдят, че испанският Барселона води в състезанието за подписа на 19-годишния футболист, след като „лос кулес” вече си подсигури подписа на халфа на Аякс Френки де Йонг, но и други европейски клубове са заинтересовани.

Мелхиот вярва обаче, че холандският национал трябва да продължи кариерата си в Ливърпул, където да работи заедно с Юрген Клоп и Върджил ван Дайк, за да стане още по-класен футболист.

„Сигурен съм, че хората в Ая кс ще направят всичко по силите си, за да задържат както него, така и другите конверитруеми футболисти. Все пак са наясно, че това ще е трудно, с Де Лихт най –вече. Харесвам го като футболист, тъй като е много умен”, коментира Мелхиот пред TalkSPORT.

„Помня го като по-малък допускаше много, много грешки, но развитието му е само нагоре и неслучайно стигна до националния отбор, а и играе с капитанската лента на Аякс”, коментира бившият краен бранител на английския Челси.

„Смятам, че Ливърпул трябва да направят офанзива за него, тъй като под ръководството на Юрген Клоп, както и с Ван Дайк до него, то това ще бъде перфектното място за него”, завърши Марио Мелхиот.

Де Лихт може да срещне Ливърпул на финала в тазгодишната кампания в Шампионската лига, ако двата тима спечелят своите полуфинали.