Периодът на Еден Азар в Реал Мадрид далеч не може да се нарече успешен, макар че все още е рекордния трансфер на „Лос бланкос“. Белгиецът, който навърши 32 години в събота, изпадна в немилост откакто Карло Анчелоти се завърна начело на тима. The Athletic съобщава, че ръководството на Реал е бил готов да се раздели с бившата звезда на Челси през последните четири трансферни прозореца, но самият футболист е отказал да напусне.

Сега на „Сантиаго Бернабеу“ ще търси нов начин да се раздели с Азар в следващите седмици поради високата му заплата от 15 милиона евро на сезон. През този сезон белгиецът има изиграни едва 296 минути за отбора, в които има 2 гола във всички турнири. Въпреки това президентът Флорентино Перес не е обнадежден, че ще успее да се раздели с Азар нито под наем, нито с директна продажба през януари.

Самият футболист не иска да напуска по средата на сезона, особено по семейни причини. Договорът му изтича в края на следващата кампания и той е по-склонен да напусне през лятото, ако клубът наистина иска той да си тръгне.

The Athletic допълва, че Азар ще разучи подборно ситуацията си през февруари, когато двамата му агенти ще го посетят в Мадрид. Въпреки спекулациите, Азар не е имал предложения от други клубове - нито от Челси, Нюкасъл Юнайтед, или който и да е друг отбор.