Бащата и агент на Еден Азар – Тиери е предложил своя син на Реал Мадрид преди финала на Шампионската лига в Киев.

За никого не е тайна, че звездата на Челси Еден Азар обмисля трансфер в Реал Мадрид. Белгийският национал показва ясно своите желания.

Само дни преди финалът на Шампионска лига между отборите на Реал Мадрид и Ливърпул, бащата на Еден, Тиери, се е свързал с ръководството на испанския клуб, за да разбере какви са шансовете синът му да премине на „Сантиаго Бернабеу“.

Азар бави подписването на новия си договор с Челси, като според него времето му на "Стамфорд Бридж" изтича, а освен това отсъствието на "сините" от Шампионската лига през следващия сезон е другото основание на футболиста.

Преди месеци в белгийския вестник „Le Soir“ описаха ситуацията ясно: „Еден отказа да удължи договора си с Челси, тъй като се интересува от възможността да премине в Реал Мадрид.“

На 27 години и след шест сезона в Челси (в които спечели два пъти шампионската титла във Висшата лига, веднъж трофея от Лига Европа и веднъж Купата на Англия), Азар иска да предприеме ново предизвикателство в своята кариера. Той търси футбол, който е по-подходящ за неговите условия, треньор, който знае как да използва по-добре огромния му талант след лошите му преживявания с Моуриньо и Конте, а европейският клубен шампион ще изпълни всичките му стремежи.

Еден Азар има договор с Челси до лятото на 2020 година. Белгийският футболит отхвърли през декември офертата на лондонския клуб, която бе от 340 хиляди паунда на седмица.

Фактът, че Челси няма да играе в Шампионска лига през следващия сезон е друг важен аргумент заедно с рекламните му договори, които са пряко свързани с участието на клуба в най-комерсиалния футболен турнир.

Причините, поряди които 10-та на Белгия иска да премине в Реал Мадрид са спортни, а не само финансови.