Английският халф Джордан Хендерсън пристигна в Амстердам, за да финализира трансфера си от саудитския Ал-Етифак в Аякс, съобщи ДПА.

33-годишният бивш капитан на Ливърпул беше сниман как пристига на летището в Амстердам и бе откаран от генералния мениджър на Аякс Херман Пинкстър.

Очаква се, че Хендерсън да премине медицински прегледи и да подпише договор с нидерландския гранд за две години и половина, като той ще получава много по-ниска заплата от 350 000 паунда, които взима всяка седмица в Саудитска Арабия. Той едва ли ще попадне в състава за мача с Валвайк в неделя като футболист извън Европейския съюз, тъй като работната му виза ще трябва да се извади за две седмици.

Хендерсън подписа договор с Ал-Етифак през миналото лято. Това предизвика спорове, тъй като английският национал е голям защитник на хората с различна сексуална ориентация и бе принуден да се извини, ако думите му са обидили някого в страна, където хомосексуализмът е извън закона.

Аякс е на пето място в класирането на Ередивизи, като успя да преодолее изключително слабия си старта на сезона, което доведе до уволнението на бившия треньор Марис Стайн.