Ръководството на Рома е дало разрешение на двама от своите играчи – нападателя Един Джеко и левия бек Емерсон Палмиери да стартират преговори за трансфер в Челси. Според „Скай Италия” диалогът между двата клуба все още тече, като развръзката ще настъпи съвсем скоро.

Търсенето на таран в Челси доведе дотук...

Челси и Рома близо до сделка за бранител

Трансферният гуру от Апенините Джанлука Ди Марцио първи съобщи в четвъртък, че първоначалните преговори между английския шампион и „джалоросите” относно Емерсон са преминали на ново ниво и вече включват Джеко. Както се знае, „сините” от Лондон отчаяно търсят централен нападател, тъй като на този пост разполагат единствено с Алваро Мората и Миши Батшуай.

Мениджърът на Джеко потвърди за разговори с Челси

31-годишният Джеко вече е дал своето съгласие да осъществи завръщане във Висшата лига на Англия, където се подвизаваше в периода 2011-2016 година с екипа на Манчестър Сити. За да се случи това, Рома и Челси трябва да постигнат консенсус относно трансферната цена. Англичаните предлагат 50 милиона евро за дуото на Рома, докато от „Олимпико” настояват да получат 65 милиона.

Челси не проявява интерес към Питър Крауч

Според част от медиите в Италия „римските вълци” са склонни да направят компромис, като получат 50 милиона евро в брой плюс още 10 милиона под формата на бонуси. Челси имаше идеята да включи Батшуай в сделката, но от Рома бяха категорични, че не проявяват интерес към 24-годишния белгиец.