Реал Мадрид е поставил краен ултиматум на Килиан Мбапе в опитите си да привлече френския офанзивен стрелец. Бъдещето на младия нападател на Пари Сен Жермен е обект на постоянни спекулации, след като играчът отказа да преподпише договора си с френския гранд, което го прави свободен агент след края на настоящата кампания.

Реал Мадрид иска да вземе световния шампион с Франция от 2018-а година от дълго време насам, като дори бе изключително близо през 2022-а година, но тогава Мбапе реши да продължи договора си с парижани за още една година.

Испанската преса твърди, че Мбапе продължава да настоява да напусне „Парк де Пренс“, а „лос меренгес“ са поставили 15-и януари 2024-а като краен ултиматум за последното решение за бъдещето на Мбапе. AS твърди, че ако до тази дата Реал не получи заветното „да“ от Мбапе, то тогава „лос бланкос“ ще се насочи към звездата на Манчестър Сити – Ерлинг Халанд. Съвсем наскоро агентът на норвежеца – Рафаел Пимиента, призна, че бъдещето на играча не е изцяло обвързано с Манчестър Сити, а в договора му с „гражданите“ фигурира клауза от 200 милиона евро.

Халанд продължава да дирижира изцяло нападението на Сити и през този сезон, като има 19 гола и пет асистенции в 21 мача от всички надпревари.