Съперници на терена, съперници и на пазара, такава е ситуацията за грандовете на Милано – Интер и Милан. „Дерби дела Мадонина“ ще се пренесе и през на лятото за две от най-горещите цели за всички отбори на Апенините. 

Това не е първият път, в който Интер и Милан ще се сборят за дадени играчи в последните месеци. Наскоро двата гранда се надцакваха за подписа на Хулиан Алварес от Ривър Плейт, но английският Манчестър Сити спечели наддаването и си осигури аржентинския голмайстор от лятото.

Директорът на Интер – Бепе Марота вече положи основите за трансфер на Джанлука Скамака от Сасуоло през лятото, но според Калчомеркато, тепърва предстоят сериозните крачки относно потенциално преминаване на италианския нападател на "Меаца".

Същият източник твърди, че в Милан са оптимисти за подобен трансфер, въпреки че са догонващи в борбата за 23-годишния таран.

Авторитетният журналист Джанлука Ди Марцио пък информира наскоро, че „Дявола“ ще има немалко средства за лятна селекция, като се смята, че една част от тях вече са заделени за защитника на Лил Свен Ботман.

Друга трансферна цел на двата тима е правещият много добро впечатление през този сезон Бремер. Бразилският защитник от Торино е силно желан отново от Марота, чийто надежди се уповават на трансфер на Ботман в Милан, което да направи сделка с бразилеца далеч по-лесна за италианския шампион.