Привличането на Паулиньо в Барселона по всяка вероятност ще доведе до „ефект на доминото” и двама от клубните юноши, понастоящем в първия състав, ще платят висока цена. Става дума за Серхи Роберто и Серхи Сампер.

Неймар към новия в Барса: Дано си щастлив там, както бях и аз

Барселона плати 40 милиона евро, за да купи 29-годишния бразилец от Гуанджоу, където той се представяше доста силно. Въпреки всичко пръскането на подобна сума пари за играч, който се провали при престоя си в Тотнъм все още изглежда като твърде сериозен риск. Сред феновете на каталунците се надига недоволство от ходовете на клубната управа, особено след загубата с 1:3 от Реал Мадрид в първия мач за Суперкупата на Испания.

Ясно е, че пристигането на Паулиньо има за цел да увеличи конкуренцията в центъра на терена. То обаче може да резонира и в загуба на две от най-обещаващите местни находки в последно време. Серхи Роберто бе впечатляващ в доста мачове от миналия сезон, а сега може да се окаже жертва. 25-годишният испанец може много лесно да бъде отмъкнат, тъй като освобождаващата клауза по договора му е само 40 милиона евро.

Паулиньо - четвъртият най-скъп трансфер на Барса

Три години по-младият Сампер пък почти сигурно ще остане извън сметките. През предходната кампания той бе преотстъпен в Малага, като в момента лесно може да се стигне и до постоянен негов трансфер далеч от „Камп Ноу”.