Борусия Дортмунд се раздели с един от най-важните си футболисти в последните 10 години. Става въпрос за Невен Суботич, който напусна клуба като свободен агент в посока Сент Етиен. 

Борусия потвърди сделката, а президентът Ханс-Йоахим Вацке благодари на сърбина за дългата му служба за "жълто-черните". 

"През последните почти 10 години с Невен преживяхме огромни успехи, а в лицето лице имахме един великолепен човек в нашите редици. За мен е удоволствие да му се отблагодаря искрено от името на всички фенове на Борусия."

Самият защитник също бе много емоционален на раздяла: "Искам да благодаря от цялото си сърце задеветте години при Борусия Дортмунд. За мен беше чест да печеля големи титли с нашия отбор и с целия град."

Суботич дойде в Дортмунд през 2008-а юаедно с Юрген Клоп от Майнц като имаше основен принос за титлите през 2011 и 2012, Купата на Германия през 2012 и финала в Шампионска лига през 2013.

След многобройни контузии обаче той загуби титулярното си място. Затова и през пролетния полусезон бе отдаден под наем на Кьолн. През настоящия сезон Суботич има 5 мача за отбора. След привличането на Мануел Аканджи обаче за него не остана място в състава.

"Невен е един специален и заслужил играч. Вратите на Дортмунд са винаги отворени за него", заяви мениджърът Михаел Цорк.