Ръководството на Борусия Дортмунд ще отправи официална оферта за един от нападателите на Челси, а изненадващо не става дума за Миши Батшуай. Всъщност германците ще се опитат да привлекат Алваро Мората.

Подобен обратен завой е интересен, като се има предвид ползотворния 6-месечен период, който Батшуай изкара под наем на „Сигнал Идуна Парк”. Белгийският национал наниза куп голове за кратко време, ала се контузи неприятно и сезонът му приключи преждевременно.

В същото време Мората търпя много критики за формата, която демонстрираше през 2018-а и която го остави извън испанския национален тим за Мондиала в Русия. Този контраст кара шефовете на Челси да мислят, че по-скоро Батшуай е човекът, който има по-светло бъдеще в клуба.

Борусия Дортмунд от своя страна ще бъде на лов за класен централен нападател, който да запълни дупката от продадения през януари на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг. Новият треньор на „жълто-черните” Люсиен Фавр счита, че Мората ще бъде повече от удачен избор в това отношение, макар 25-годишният играч да има всичко на всичко 3 гола през 2018-а.

Има голяма вероятност Челси да продаде рекордната си покупка след само един сезон, а получената сума ще инвестира в нови играчи.