Борусия Дортмунд ще направи нов опит да привлече нападателя на Кристъл Палас Уилфрид Заха. Това ще се случи през лятото, пише „Скай Спортс”.

26-годишният футболист беше обект на интерес от „жълто-черните” и през 2018-а година. В паузата между сезоните обаче лондончани категорично отказаха да пуснат своя най-ценен футболист, макар последният да отправи няколко многозначителни съобщения в социалните мрежи. През настоящата кампания Заха не е познатият лидер на отбора си – той няма гол за „орлите” от победата над Хъдърсфийлд (1:0), която датира от 15 септември.

Борусия вижда в лицето на котдивоарския национал подходящ заместник на спазарения за трансфер в Челси Кристиан Пулишич. За американския талант германците ще получат около 64 милиона евро, които биха били предостатъчни за привличането на Заха. По информация на „Скай” представители на „жълто-черните” вече са имали срещи с агентите на футболиста.

През лятото на миналата година бившият играч на Манчестър Юнайтед поднови договора си с Палас, който сега е валиден до лятото на 2023 година.