Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке опита да бъде достатъчно красноречив при поредната си публична изява, с която увери, че звездата на отбора Джейдън Санчо ще остане на „Сигнал Идуна Парк” и през следващия сезон.

В Англия не спират да валят информациите, които свързват 19-годишния бивш кадър на Манчестър Сити с мултимилионен трансфер в посока Манчестър Юнайтед. Той трябва да бъде перлата в лятната селекция на „червените дяволи”, които се очаква да привлекат 5-6 футболисти.

Вацке неведнъж през последните месеци уверяваше феновете на Борусия, че ценният англичанин остава съставна част от плановете за бъдещето. И сега гледището на шефа не се е променило.

„Няма да го продаваме. Такива са фактите. Ситуацията е дискутирана със всеки пряк участник в нея. Джейдън и през следващия сезон ще играе за Борусия Дортмунд”, заяви Вацке.

Джейдън Санчо се наслаждава на изключително плодотворен сезон 2018/2019 с екипа на „жълто-черните”. В 36 мача на всички фронтове той има 9 гола и зашеметяващите 18 асистенции.