Ръководството на Борусия Дортмунд проявява явен апетит към неочаквания герой на Милан през настоящия сезон - Патрик Кутроне.

Само преди дни 20-годишният футболист записа своя първи мач за италианския национален тим при загубата с 0:2 от Аржентина. Това беше просто логичното следствие от силните изяви на талантливия младок, който е постоянната величина за „росонерите” в атака.

Милан предлага нов дългосрочен договор на Кутроне

В момента между Кутроне и Милан текат преговори за нов договор, с който италианският гранд ще се опита да върже звездата си до 2023 година. Това ще е свързано и с драстично увеличение в заплатата, която ще надхвърли 1 милион евро годишно.

Дортмунд от своя страна е тим, чието реноме се харесва на всички млади таланти. През годините доста обещаващи футболисти получиха необходимото доверие и игрови  минути на „Сигнал Идуна Парк”, където направиха следващата стъпка в кариерите си.

Изгоненият от Милан Монтела: Кутроне е мое творение

Според „Калчомеркато” Борусия от известно време наблюдава чрез скаути изявите на Кутроне в желанието си да получи подробен анализ за представянето на италианеца. Много е вероятно германците да предложат на таланта далеч по-изкусителен договор, а тогава всичко ще опре до това какви сантименти към Милан има кадърът на „росонерите”.

За клуба от „Сан Сиро” спокойно може да се предположи, че едва ли ще иска да продаде Кутроне, особено предвид очертаващата се наложителна раздяла с друг бъдещ диамант – вратаря Джанлуиджи Донарума.