Изпадналият в немилост при Манчестър Юнайтед Хенрих Мхитарян със сигурност е повече от добре дошъл в бившия си тим Борусия Дортмунд. Германският тим ще опита да си върне арменския плеймейкър през януари, след като стана ясно, че мениджърът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо е крайно недоволен от формата му.

Манчестър Юнайтед разкарва Мхитарян

Мхитарян имаше никак нелошо начало на кампанията, ала постепенно загуби титулярното си място. Специалния предпочита Хуан Мата или Джеси Лингард за позицията на атакуващ полузащитник и дори публично разкритикува бившия ас на Шахтьор Донецк. 28-годишният Мхитарян не взе участие в нито един от последните 5 мача на отбора си, а от началото на сезона е отбелязал едва 3 гола.

Специалния нахока публично един от своите играчи

Именно тези факти възродиха надеждите на Дортмунд, че биха могли да вземат играча със сериозен отбив в цената. Очевидно на „Сигнал Идуна Парк”, където треньорът Петер Бош изпитва сериозни трудности с напипването на постоянство, са готови да простят на Мхитарян начина, по който той форсира трансфера си през 2016 година. Тогава Юнайтед брои между 27 и 30 милиона паунда за услугите му.