Един от братята на Еден Азар – Торган Азар похвали своя по-голям брат за решението да не отиде в Реал Мадрид през лятото въпреки значителния интерес, който испанците демонстрираха към звездата на Челси.

На няколко пъти след Мондиал 2018 27-годишният играч в прав текст заяви, че голямата му мечта е един ден да заиграе в „белия балет”. Под ръководството на Маурицио Сари обаче белгиецът като че ли демонстрира най-силната форма в своята кариера и изглежда няма нищо против да удължи престоя си при „сините”.

Торган, който също имаше престой в Челси, вярва, че неговият брат ще помисли много внимателно преди да направи следващата стъпка в кариерата си. „Еден взе вярното решение да остане в Челси”, коментира 2 лета по-младият Азар, който брани цветовете на Борусия Мьонхенгладбах. „Челси нямаше намерение да го продава, а той направи силен старт на сезона.”

„Реал се намира в сложен период. Те уволниха своя треньор, а ключови играчи напуснаха. Длъжни са да направят реконструкция.”

„Мисля, че Еден ще оцени наново ситуацията си в края на сезона. Познавам го. В момента той не мисли за трансфер. Ще даде всичко в името на Челси. Еден не желае да се стига до конфликт между него и клуба. Ако някога реши да напусне, ще го стори по правилния начин”, допълни Торган Азар.