Напълно очаквано френският шампион Пари Сен Жермен обяви трансфера на полузащитника Андер Ерера. Испанецът подписа петгодишен договор с хегемона от Париж, след като договорът му с Манчестър Юнайтед изтече в края на месец юни. Заплатата на испанския национал ще е на стойност 300 хиляди паунда на седмица.

Това е втора сделка за ПСЖ в последните дни, след като пристигна и футболистът на Севиля Пабло Сарабия. 29-годишният Ерера бе представен по иновативен начин от ПСЖ, след като бе заснет как сам избира трансфера си във френския отбор на известната игра FIFА 2020, чието издание ще се появи през септември тази година.

За „червените дяволи” Ерера изигра 189 мача след траснфера си през 2014-а от Атлетик Билбао. В тях той вкара 20 гола и подаде за други 27.

„ПСЖ е най-големият футболен клуб във Франция и продължава да прогресира. Това клуб, който играе за спечелването на всички купи”, бяха първите думи на Ерера, подписвайки контракта. Наистина исках да дойда в Париж и да нося този екип. Клубът има красива история и съм готов да напиша нови страници в нея. Харесвам много града, който е най-красивият в света. Обещавам ви три неща – да работа, професионализъм и да покажа страст в играта. Обещавам също така да покача нивото си на френския език, тъй като езикът е много важно за комуникацията с отбора”, завърши Ерера.

Футболистът избра да играе с №21 с отбора от „Парк де Пренс”.