Отборът на Манчестър Юнайтед може да се откаже от търсенето на нов централен защитник през лятото заради добрата форма, която показва Виктор Линдельоф. „Червените дяволи“ са свързани с редица бранители, като се смяташе, че мениджърът Оле Гунар Солскяер иска да намери качествен партньор за капитана Хари Магуайър.

Рафаел Варан и Серхио Рамос от Реал Мадрид, Жул Кунде от Севиля, Ибрахима Конате от РБ Лайпциг, Бен Уайт от Брайтън и Никола Миленкович от Фиорентина са най-спряганите имена за „Олд Трафорд“ през лятото.

Линделоф е изиграл пълни 90 минути в осем от последните девет мача за Юнайтед, като представянето му в тези двубои може да се определи като впечатляващо. Той изигра отличен двубой и при победата с 1:0 като гост на Милан в Лига Европа, която прати „червените дяволи“ на ¼-финал в турнира.

Влиянието на шведа не е останало незабелязано от Солскяер, който е готов да сложи край на търсенето на нов централен защитник в резултат и ще даде шанс на Линдельоф да продължи да бъде партньор на Магуайър и през следващия сезон, пише „Goal“.

Според изданието, „ситуацията вече се е променила“ по отношение на плановете на отбора относно привличането на нов човек на конкретната позиция именно заради формата на Линдельоф. 26-годишният бранител е изиграл 34 мача във всички турнири, като се е отчел с един гол и една асистенция.