Броени часове или дори минути делят Наполи от това да парафира договор с плеймейкъра на Реал Мадрид Хамес Родригес, твърди „Скай Италия”. Медията уточнява, че стойността на сделката ще бъде 40 милиона евро.

„Скай Италия” уточнява, че ще става дума за преотстъпване до края на сезона, за което Наполи ще дължи 5 милиона евро. В договора на Хамес ще има и клауза за постоянен трансфер, която може да бъде задействана с 35 милиона от общоевропейската валута.

Противно на информациите, долитащи от Испания за това, че Реал се стреми да получи повече пари, сделката може да се брои за сключена. Агентът на футболиста Жорже Мендеш и спортният директор на Наполи Кристиано Джунтоли работят много усърдно по уточняването на всички лични условия. На Апенините вярват, че 27-годишния офанзивен халф може да пристигне на „Сан Паоло” веднага след края на участието му в Копа Америка.

В петък президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви, че наставникът Карло Анчелоти настоява за привличането на Хамес Родригес. Бележитият треньор имаше шанса да работи с колумбиеца както в Реал Мадрид, така и в Байерн Мюнхен.