Изпълнителният директор на Сасуоло - Джовани Карнивали, разясни, че клубът води преговори с Интер, Ювентус и Рома за евентуалната продажба на халфа Давиде Фратези, но подчерта, че от Милан все още не са се свързали с “неровердите”.

В последните дни в медиите се засилиха информациите, че „росонерите“ искат да изпреварят финалиста в Шампионска лига за обещаващия полузащитник. От Милан единствено са говори с агента на Фратези – Джузепе Ризо, докато Интер се смята за фаворит за италианкия национал. „Нерадзурите“ ще платят на „неровердите“ около 35 милиона евро, ак успеят да приключат сделката.

“Разговаряме и правим оценки, но все още сме далеч от сключването на сделка. Мисля, че това ще отнеме време, въпреки че желанието ни е да приключим всичко преди началото на предсезонната ни подготовка, която започва на 5 юли. Преговаряме с Рома, Интер и Ювентус. Чувам слухове и за Милан, особено след продажбата на Сандро Тонали, но поне засега оттам не са се допитвали до нас, докато с останалите водим разговори и имаме срещи“.

„Рома държи 30% от трансферните права на Фратези, но това по никакъв начин не ни влияе. Също така е важно да се има предвид, че не изпитваме нужда да го продадем. Никой не ни кара да го правим на сила. Самият Фратези също не е изразявал конкретно желание за своя следващ клуб. Той единствено спомена, че иска да остане в Италия”, коментира пред “Ил Месаджеро” Карневали, добавяйки, че клубът преговаря с “вълците” и за младите Кристиан Волпато и Филипо Мисори, но за напълно отделни сделки.