Защитникът на Манчестър Юнайтед - Диого Далот, е следен от Реал Мадрид, след като на испанците е било казано да забравят за всякакви надежди, които таят за привличането на Жоао Кансело от Манчестър Сити.

Треньорът на европейските шампион Карло Анчелоти е поискал от ръководството на тима да привлече нов краен защитник, който има много опит, но и много години оставащи на високо ниво. Кансело беше първият избор, но „гражданите“ нямат никакъв интерес да го продават.

Следващото име в списъка на Реал е това на Далот, който е бил наблюдаван редовно от скаутите на Реал през последните месеци, които са останали впечатлени от изявите му, съобщава „Mirror“.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

Договорът на Далот с Манчестър Юнайтед изтича следващото лято, но Юнайтед има опция за удължаването му с още допълнителни 12 месеца. Агентът на португалеца потвърди, че при сегашното положение Далот няма да подпише нов договор с „червените дяволи“ и това отваря широко вратата за негов потенциален трансфер далеч от „Олд Трафорд“.

Далот се представя силно под ръководството на Ерик тен Хаг и Барселона също следи ситуацията му. Но финансово Реал ще бъде в по-добра позиция да подпише с португалеца, ако Юнайтед са склонни да го пуснат. Смята се, че сума от поне 35 милиона паунда ще бъде достатъчна, за да убеди „червените дяволи“ да го продадат.

Очаква се Далот да бъде част от отбора на Португалия, който ще играе на Световното първенство в Катар следващия месец.