Посредник в разговорите между Наполи и Байер Леверкузен относно вратаря Бернд Лено индикира, че сделката по преминаването на футболиста в Серия А съвсем не е пропаднала.

„Везувиани” вече от месеци търсят подходящ заместник на напускащия Пепе Рейна, като идеята е да се вземе страж, който да подсигури позицията в дългосрочен план.Още откакто за първи път плъзнаха слухове за раздялата с испанския ветеран, Наполи се зае за работа, а името на 26-годишния Лено бе едно от първите, които изскочиха.

Бернд Лено отряза Наполи, иска в Арсенал

Вчера се появиха информации, че германският национал е отхвърлил варианта да заиграе в Неапол, тъй като има амбиции да облече екипа на Арсенал. От думите на Фабио Паризи обаче стана ясно, че отказът на Лено е бил силно преувеличен. „Работим върху това да го доведем в Наполи”, коментира италианският агент. „Има детайли, които трябва да се уточнят. Такъв е процесът на преговори, но е безпредметно да отричаме, че Лено е сред топ мишените за Наполи.”

„Би трябвало до 24 часа всичко да стане ясно. Не би трябвало да ни отнеме твърде много време. Желанието ми е да приключим всичко преди Световното първенство, тъй като Лено е в предварителния състав на Германия.”

„Има освобождаваща клауза на стойност 28 милиона евро в договора на Лено, но сумата подлежи на преговори. Винаги съм оптимист, просто такава е природата ми”, коментира Паризи.