Нападателят на Барселона Мемфис Депай е на път да се завърне в бившия си клуб Манчестър Юнайтед, след като каталунците не смятат да разчитат на него. The Athletic твърди, че нидерландският национал няма нищо против отново да облече екипа на „червените дяволи“.

Депай е преговаря с Юнайтед и през лятото, а сега пред евентуална сделка стои същата пречка, както и тогава - желанието на Барселона да прибере трансферна сума за нападателя. На „Камп Ноу“ са наясно, че не могат да изкарат много пари от него, тъй като договорът му изтича в края на сезона, но не искат да го изпуснат безплатно.

В същото време мениджърът на Юнайтед - Ерик тен Хаг, търси нападател, който да запълни празнината, оставена след напускането на Кристиано Роналдо. Един от вариантите е Жоао Феликс, но португалецът се смята, че е твърде скъп за англичаните. От Манчестър Юнайтед предпочитат да вземат футболист под наем и вече се появиха информации, че са се насочили към Венсан Абубакар, който стана излишен в Ал-Насър именно след идването на Роналдо. Дори камерунецът да се озове на „Олд Трафорд“, това не изключва възможността и Депай да го последва.

Бившата звезда на ПСВ Айндховен и Олимпик Лион игра за „червените дяволи“ между 2015-а и 2017-а година, но не успя да разгърне напълно качествата си. Сега той е резерва и в Барса, като има само 4 мача от началото на сезона, а освен това на няколко пъти страдаше от контузии.

Преди време се писа, че от Барселона са предложили Депай и на Нюкасъл Юнайтед.