Защитникът на Ювентус Матайс де Лихт е стопирал преговорите си с Челси, за да изчака оферта от страна на Байерн Мюнхен. Нидерландецът е силно желан от „сините“ това лято, след като Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен напуснаха като свободни агенти.

22-годишният Де Лихт пък подаде молба за трансфер и се насочва към изхода на „Алианц Стейдиъм“. Челси се сочеше като фаворит за подписа на бившата звезда на Аякс, като наскоро Юве отхвърли оферта от 34 милиона паунда плюс Тимо Вернер или Кристиан Пулишич за своя бранител.

Де Лихт обаче е решил да спре преговорите със „сините“, за да позволи на Байерн да се опита да постигне споразумение, пише журналистът Кристиан Фалк. Германският шампион е готов да плати 75 милиона евро и бонуси, но „старата госпожа“ иска поне 90 милиона за правата на бранителя. „Баварците“ са предложили на нидерландеца и заплата от 12 милиона евро годишно.

Байерн беше доста зает това лято, привличайки звездата на Аякс Райън Гравенберх и нападателя на Ливърпул Садио Мане. Неясна обаче остава ситуацията с голмайстора на тима Роберт Левандовски, който изрази желанието си да напусне клуба, като Барселона е основният кандидат за подписа на поляка.