Може би най-обсъжданият футболист до този момент през лятото на 2019-а – капитанът на Аякс Матайс де Лихт, не е напълно убеден, че Барселона би бил правилната стъпка в неговата кариера. Според радио „Каталуня” холандският национал има своите съмнения относно „блаугранас” и се замисля над възможността да премине в Ювентус.

Медията твърди, че между Аякс и Барса вече има договорка за цената, при която да се случи сделката. В момента единствената пречка е съгласието на 19-годишния централен защитник. Де Лихт не е убеден, че ще бъде основна фигура на „Камп Ноу” още от самото начало.

Ювентус и Пари Сен Жермен са другите два отбора, които следят много внимателно случващото се около бранителя, който направи запомнящ се сезон. Като капитан той изведе Аякс до дубъл на домашната сцена и полуфинал в Шампионската лига, като по пътя си в турнира амстердамци се справиха със съперници от ранга на Реал Мадрид и Ювентус. Де Лихт е продукт на добре известната младежка школа на Аякс, като направи дебют в първия тим още през 2017-а.