Барселона имаше натоварено лято, в което привлякоха доста сериозни имена, включително Роберт Левандовски, Рафиня и Жул Кунде. Изходящите трансфери бяха значително малко по-малко, като се проточиха чак до края на прозореца.

Една от най-големите саги беше с участието на полузащитника Френки де Йонг, който беше преследван цяло лято както от Манчестър Юнайтед, така и от Челси, но от Барселона в крайна сметка решиха да не го продават.

Различните слуховете също циркулираха постоянно, а сега Де Йонг разкри любопитни подробности преди Ел Класико за това какво се е случило през лятото с него.

„Офертите от Манчестър Юнайтед и Челси? Бях спокоен. През май реших, че искам да остана в Барселона. Мнението ми никога не се промени през цялото това време. Останах спокоен. Но след това вече знаете. Натискът започна да идва... от вестниците, от президента... всъщност от всички страни. Но аз исках да остана, така че това никога не ме обезпокои“, заяви Де Йонг.

Нидерландецът обаче загуби титулярното си мястото в отбора от младия Гави, започвайки само в четири от десетте мача през този сезон в Ла Лига.

„Нека поговорим само за футбол. Знаех, че ще имам по-малко минути в началото на сезона. Искам отново да съм титуляр. Надявам се да бъда такъв срещу Реал Мадрид“, сподели още Де Йонг.

Тази новина може да се хареса на Манчестър Юнайтед, като „ESPN“ по-рано съобщи, че мениджърът на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг продължава да настоява за привличането на своя сънародник на „Олд Трафорд“. През лятото обаче Юнайтед привлече Каземиро от Реал Мадрид, но Тен Хаг се надява да вземе и Де Йонг, който да играе заедно с бразилеца в центъра на терена.