Трансферът на Френки де Йонг от Барселона в Манчестър Юнайтед може би няма да се осъществи, въпреки че двата клуба на практика се договориха помежду си.

Според Фабрицио Романо агентите на нидерландеца – Али Дурсун и Хасан Четинкая, са информирали и двата клуба, че промяна в позицията на халфа няма и той няма никакви намерение да напуска каталунците, нито пък ще приеме да намали заплата си.

Твърди се, че Барселона и Манчестър Юнайтед са си стиснали ръцете за сделка на стойност 65 милиона евро плюс още 20 милиона под формата на бонуси. За да стане този трансфер обаче, играчът също трябва да се съгласи.

Медиите в Англия настояваха вчера, че ръководството на „червените дяволи“ е оптимистично настроено. В Испания пък заговориха за това, че от „Камп Ноу“ са поставили ултиматум на Де Йонг – или да намали заплатата си, или да приеме трансфера.

Нидерландецът обаче явно не иска да се съобразява с подобни ултиматуми и категорично е заявил чрез представилите си, че няма да напуска и няма намерение дори да води разговори за намаляване на заплатите си.