Новото попълнение на Барселона Френки де Йонг е отказал празен чек от Пари Сен Жермен. От френския клуб са се опитали в последния момент да изкушат 21-годишния футболист в стремежа си да го измъкнат под носа на каталунците.

Барселона вече си осигури услугите на Де Йонг, за когото плати 75 милиона евро на Аякс, плюс 11 милиона евро допълнителни бонуси.

Желанието на Пари Сен Жермен да привлече Френки Де Йонг в редиците си е стигнало до такова ниво, че французите са дали на неговия агент Али Дурсун празен чек. От страна на Де Йонг и Дурсун се е очаквало да напишат конкретна сума, без значение от това колко е голяма, но дори този ход в крайна сметка се оказа неуспешен за ПСЖ.

Подобно действие е истински прецедент в историята на парижани, които са известни с това, че не пестят пари за футболистите, които желаят да привлекат. 21-годишният холандски национал обаче е бил категоричен, че желанието му е да заиграе в Барселона.

Френки де Йонг е пренебрегнал отправеното му предложение в последния момент от ПСЖ, тъй като е оценил усилията и залога, който са направили от страна на Барселона.

Спортният директор на ПСЖ Антеро Енрике е предприел ход на отчаянието, тъй като е бил подложен на много сериозен натиск от страна на президента на клуба Насер Ал-Келайфи.

Според информациите, агентът на Де Йонг – Али Дурсун се е принудил да изключи своя телефон по време на заключителната среща с представителите на Барселона, защото от ПСЖ не са спирали да му звънят.

Докато президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и главният изпълнителен директор Оскар Грау, придуржавани от генералния мениджър на клуба Пеп Сегура са договаряли последните детайли по трансфера със спортния директор на Аякс Марк Овермарс и с генералния мениджър на холандския отбор Едвин ван дер Сар, на техните телефони са постъпили не по-малко от седем обаждания от Париж, но решението вече е било взето.

Без съмнение реакцията на Хосеп Мария Бартомеу е била навременна.

От страна на Барселона действаха ескпедитивно, тъй като знаеха за двете други страхотни оферти, които са били поставени на масата от страна на Пари Сен Жермен и Манчестър Сити.