Германският шампион Байерн Мюнхен е провел разговори с Давид де Хеа и неговото обкръжение, докато баварците продължават търсенето си на резервен вратар, съобщава Sky Germany. 32-годишният испанец е дал зелена светлина да се присъедини към Байерн като резерва на Мануел Нойер, след като германецът се завърне в игра, но приоритетът на клуба остава Щефан Ортега от Манчестър Сити.

Байерн продължава да работи по трансфера на резервния страж на „гражданите“. Старши треньорът Томас Тухел вече е говорил с Ортега по телефона, тъй като иска той да бъде техен основен вратар. Проведени са разговори с обкръжението както на самия футболист, както и с това на Манчестър Сити, но все още няма споразумение.

Основният проблем е, че мениджърът на Сити – Хосеп Гуардиола,не е склонен да се раздели с Ортега, въпреки факта, че той се интересува от възможността да стане номер едно в Байерн. Сити обаче ще трябва да намери заместник на 30-годишния германец за позицията на втори вратар след Едерсон.

Очаква се да бъде взето решение след мача за Суперкупата на Европа тази вечер, където Манчестър Сити играе със Севиля. Ако нещата с Ортега пропаднат, тогава е вероятно Байерн да форсира сделката за Де Хеа, за да бъде финализирана бързо.