Вратарят Давид де Хеа продължава да тренира сам с надеждата да намери нов клуб шест месеца след напускането си на Манчестър Юнайтед. Испанецът напусна „червените дяволи“ през юни, след като прекара 12 години между гредите на „Олд Трафорд“, изигравайки 545 мача, но договорът му не беше подновен, а на негово място бе привлечен Андре Онана.

Наскоро беше свързван с преминаване в Нюкасъл, който е без първия си вратар, след като Ник Поуп получи сериозна контузия на рамото, докато играеше именно срещу Юнайтед на 2 декември.

Поуп претърпя операция на изкълченото си рамо и се очаква да отсъства около четири месеца. Мартин Дубравка стартира в негово отсъствие, но той допусна девет гола в три мача при пораженията срещу Евертън, Тотнъм и Милан, което предизвика слухове, че Нюкасъл може да се насочи към Де Хеа.

„Свраките“ може да опитат да подпишат с опитния вратар краткосрочен договор до края на сезона. Самият Де Хеа е отворен за тази възможност, след като вече е без клуб от шест месеца, пише Daily Mail.