Бившият вратар на Манчестър Юнайтед - Давид де Хеа, е заинтригуван от възможността да се завърне в английската Висша лига, където може да заиграе за Нюкасъл Юнайтед. В понеделник медиите на Острова писаха, че испанецът, който е свободен агент, след като договорът му с „червените дяволи“ не беше подновен, може да бъде привлечен за заместник на Ник Поуп, който получи тежка контузия в рамото по време на мача с Ман Юнайтед и може да отсъства около пет месеца.

The Telegraph твърди сега, че Де Хеа би приел това предложение, като испанецът тренира постоянно и няма да има нужда от много време, за да върне формата си. Мениджърът на Нюкасъл - Еди Хау, обаче планира да види как ще се справи Мартин Дубравка на вратата по време на натоварения период през декември. Ако чехът запише добри игри, „свраките“ няма да привличат нов вратар и ще разчитат на него. В случай обаче че Дубравка е колеблив, тогава в самото начало на януари Нюкасъл ще отправи оферта за Де Хеа.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

Стражът на Арсенал - Аарън Рамсдейл, който е недоволен от това, че загуби титулярното си място на „Емиратс“ след привличането на Давид Рая от Брентфорд, също е готов да премине в Нюкасъл, но мениджърът Микел Артета няма да позволи на английския национал да напусне през януари, въпреки че очевидно предпочита да разчита на Рая.

В Нюкасъл са още и Лорис Кариус и Марк Гилеспи, но едва ли Хау ще разчита на тях за по-продължителен период.