Полузащитникът Дани Дринкуотър е подготвил молба, която се очаква да предаде в началото на новата седмица на ръководителите на Лестър. Футболистът иска да бъде продаден през летния трансферен прозорец, твърди „Guardian“.

Шампионът Челси проявява засилен интерес към английския национал и се смята, че именно това е една от причините Дринкуотър да подаде молба, за да бъде продаден.

През миналото лято Челси привлече Н‘Голо Канте от Лестър.

27-годишният футболист пропусна последната контрола на Лестър срещу Борусия Мьонхенгладбах, което може да се тълкува като ясен сигнал относно бъдещето на халфа.

Мениджърът на Челси Антонио Конте иска да привлече Дринкуотър в своя състав за заместник на Неманя Матич.

Стойността на трансфера се очаква да бъде 37 милиона паунда.

Челси не дава повече от 30 милиона за английски национал

Челси и Лестър са договорили трансфера на халфа на "лисиците" Дани Дринкуотър. Очаква се в понеделник 27-годишният полузащтиник да премине медицински прегледи и да подпише с лондончани. Стойността на трансфера се очаква да бъде 37 милиона паунда.

Треньорът на Челси Антонио Конте вижда в Дринкуотър потенциален заместник на напуснали в посока Манчестър Юнайтед Неманя Матич. Така англичанинът ще възстанови партньорството си с Н'Голо Канте, донесло шампионската титла на Лестър през 2016 г.