Според английските медии Арсенал планира да привлече футболиста на белгийския Гент Джонатан Дейвид, като за целта той ще трябва да замести Месуй Йозил. 31-годишният германец има 12 месеца по своя договор с тима от „Емирейтс”, като подписа удължаването си през 2018-а година.

Оттогава обаче, германският плеймейкър не се представя на изискващото за него ниво, което сякаш го отпраща от Северен Лондон. 31-годишният халф трудно може да намери „себе си” с играта си през сезона, като в добавка на това допринася и представянето на Арсенал през сезона, след като „артилеристите” се представят повече от слабо.

Джонатан Дейвид се представя сензационно за Гент, като офанзивният футблист има 23 гола и 10 асистенции в 40 мача за отбора. 20-годишният, роден в Брууклин футболист, премина в Белгия през 2018-а година от Отава Интернешънъл. Преди това той бе избран за „играч на годината” в Канада, след като има 11 гола в 12 мача за неговата страна.

Дейвид обича да играе като плеймейкър, но също така може да води атаката на своя отбор. В кариерата си досега той има много мачове и като ляво крило. Универсалността му позволява на Микел Артета да иска да го привлече, за да може да подсили „топчиите” в офанзивната част от терена.