Бившият президент на Барселона Сандро Росел, който доведе Неймар преди години, е категоричен, че би върнал бразилеца на "Камп Ноу". Според него това важи и за суперзвездата Лионел Меси, който е много близък с нападателя на Пари Сен Жермен.

"Меси, който е най-добрият играч в историята на футбола, е много умен. Ето защо той иска до себе си другите водещи футболисти в света, за да спечели всичко. Аз също бих подписал отново с Неймар, но с договор, в който са заложени изисквания за спортни и обществени резултати, както и да бъде задължен да се държи добре. Това трябва да го има написано“, каза Росел пред „Mundo Deportivo".

„Колко е допринесъл Меси за Барселона? Много, много. Неговият принос за Барса е най-големият от самото създаване на клуба. Но същото така и Барса има принос за Меси. Това е двустранна връзка. Няма да загубим перспективата - Меси ще си тръгне и ще остави незаличими спомени, но Барса ще продължи напред. Меси е най-добрият в историята на футбола за всички сезони. Въпреки че според мен, като не съм обективен, Роналдиньо беше също толкова добър или дори повече в продължение на няколко кампании. Нямам никакво съмнение, че той все още не знае защо го арестуваха. Някой го е измамил и не му е казал истината. Той е футболът и се усмихва. Очаквам да продължи да мисли за футбола, но най-вече да продължи да се усмихва. Той беше съществена част от отбора и промени историята на Барселона. Освен това той се явяваше като ментор на Меси", заяви още бившият бос на „каталунците“.