Преди около седмица, тогавашните последни шумове около дългата сага за трансфер на Мейсън Маунт в Ливърпул, принудиха халфа да преосмисли напускането си от Челси през лятото след това на Греъм Потър.

Неизбежно през тази седмица историята отново се преобърна и вероятността Маунт да продължи кариерата си на „Анфийлд“ това лято се засилва все повече и повече. Това казва Джейкъб Стайнберг, който е ресорен журналист, свързан към Челси и работи за The Guardian.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

Това е новина, която идва от надеждно издание и засилва евентуалните информации Маунт да подсили водения от Юрген Клоп отбор и бъдещите промени, които се очаква германецът да направи в средната си линия през идното лято.

Необходимостта да се балансират счетоводните книги от гледна точка на Финансовия феърплей след дивото, или безразсъдството на собственика Тод Боули, който след пристигането му в Западен Лондон хвърли умопомрачителни суми, ще направи така, че Челси трябва да се разделя с редица свои футболисти.

От тази гледна точка продажбата на вече реализиран играч като Маунт би била доходоносна, като се има предвид цялата печалба, за разлика от това, ако се опитат да продадат някои от наскоро придобитите резерви.