Новият шампион на Франция Пари Сен Жермен планира голяма чистка в отбора това лято след неуспеха на тима да преодолее 1/8-финалите в Шампионската лига и звездата Неймар е сред тези играчи, с които парижани искат да се разделят това лято.

По този начин на „Парк де Пренс“ ще освободят място в състава и в бюджета за заплати за новите играчи. Сред имената, които се спекулират за трансфер в ПСЖ, личат тези на Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, Мохамед Салах от Ливърпул и дори това на Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед.

Според „Sky Sports“, ПСЖ е готов да изслуша оферти от около 90 милиона евро за бразилският национал, който пристигна в Париж за рекордната в света на футбола сума от 222 милиона евро през лятото на 2017 година. Това число минимумът, който президентът на парижани Насер Ал-Хелаифи ще приеме, за да позволи на Неймар да напусне, допълва изданието.

Въпреки това, има едно малко усложнение. Неймар иска да изпълни оставащите три години от договора си на „Парк де Пренс“. След като ПСЖ спечели титлата в Лига 1 след равенството от 1:1 срещу Ланс миналия уикенд, бразилецът заяви пред „ESPN“, че е „нереално част от публиката да напусне стадиона“ в знак на протест както срещу управлението на клуба, така и срещу представянето на отбора този сезон. Неймар предупреди феновете на ПСЖ, че ще им писне да го освиркват, защото той няма намерение да напуска.

Не е ясно и колко клуба биха били готови да дадат почти 100 милиона евро за 30-годишния футболист, въпреки че президентът на Барсеелона Жоан Лапорта със сигурност ще бъде сред тези, които ще видят какво може да се направи по въпроса.

Според „L’Equipe“, ПСЖ ще се раздели също с Юлиан Дракслер, Лейвин Курзава, Леандро Паредес и Тило Керер. Тъй като бъдещето на Килиан Мбапе все още е под въпрос, парижани се страхуват да не го изгубят в последния момент, но в отбора има надежда, че той ще поднови договора си, който изтича в края на месец юни.