Нападателят Хавиер Ернандес е инструктирал своя агент да му намери нов отбор до края на януари. Това призна тъкмо мениджърът на футболиста – Едуардо Ернандес.

Мексиканският национал премина при „чуковете” преди началото на сезона и сред феновете имаше големи очаквания. Нещата обаче не потръгнаха за Чичарито нито докато Славен Билич водеше отбора, нито сега, когато начело е Дейвид Мойс. Шотландският специалист определено не е сред любимите хора на 29-годишния нападател, защото преди време имаше основна заслуга за раздялата на Ернандес с Манчестър Юнайтед.

Чичарито ще спасява кариерата си в САЩ

Затова и футболистът не се впечатлява от скорошните призиви на Мойс да остане при лодончани. „Има немалко клубове, които се интересуват от услугите на Чичарито. Той е футболист, когото всички познават като абсолютен професионалист”, коментира агентът на играча.

„Нашият основен приоритет  е намирането на клуб, в който Чичарито би изиграл възможно най-голям брой мачове. Това е най-важното. Хавиер лично ме помоли за това. Той изиска ясно да търсим отбор, който наистина има нужда от играч с неговите характеристики, защото той иска да играе, играе  и играе”, допълни агентът.