Челси е стопирал преговорите с полузащитника Мейсън Маунт за подновяването на договора му до края на сезона, твърди Дейвид Орнщайн от The Athletic. Настоящият контракт на английския национал изтича през лятото на 2024-а година.

Според информацията „сините“ са спряли всякакви разговори, тъй като искат отборът да се концентрира върху изявите си на терена, след като лондончани в момента се борят за участие в Топ 4 във Висшата лига, а също така загубиха и първата си среща от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Маунт започва кариерата си в младежките формации на Челси през 2005-а година, когато е само на шест години. Откакто проби в първия отбор той отбеляза 33 гола в близо 200 изяви за клуба, като помогна на тима да спечели ШЛ през 2021-а година, а също така има и 36 мача за националния отбор на Англия.

Упорито се пише, че Ливърпул се интересува от подписа на Маунт, ако той не успее да се разбере с Челси за нов договор. 24-годишният халф вече отказа няколко оферти за ново споразумение миналото лято и през есента.