Кристофър Нкунку ще се присъедини към Челси през летния трансферен прозорец, въпреки че от настоящия му клуб РБ Лайпциг потвърдиха, че нападателят ще се възстановява за неопределен период заради контузия на коленните връзки, която го извади от Световното първенство.

Смята се, че Челси е готов да плати освобождаващата клауза на нападателя от 53 милиона паунда. Още през месец септември се писа, че Нкунку е преминал медицинските прегледи във Франкфурт преди евентуалния си трансфер на „Стамфорд Бридж“.

Очаква се лондончани да привлекат французина въпреки контузията му „Le10Sport“ твърди, че „всичко по сделката е завършено“, за да може нападателят да премине при „сините“ през лятото. Твърди се още, че агентът на Нкунку - Пини Захави, се е съгласил с условията по споразумението, като се очаква 25-годишният футболист да завърши трансфера си на 1 юли догодина.

Нкунку вкара 12 гола в само 15 мача в Бундеслигата този сезон, помагайки на РБ Лайпциг да излезе на трето място преди паузата за Световното първенство. Нападателят обаче лишен от възможността да участва на първия си Мондиал, след като получи контузия по време на тренировка на Франция преди да отлети за Катар. Контузията му беше причинена след удар от страна на Едуардо Камавинга, като РБ Лайпциг потвърди сериозността на травмата му в събота.

Нкунку беше избран за играч на годината в Бундеслигата миналия сезон след отлична кампания, в която отбеляза 35 гола и асистира за още 20 в 52 изяви във всички турнири. Формата му заслужи ново двугодишно удължаване на договора му до 2026-а година, въпреки че споразумението включва освобождаваща клауза от 52,8 милиона паунда.