Отборът на Челси ще се опита да убеди защитника Преснел Кимпембе да напусне Пари Сен Жермен това лято, твърди „Evening Standard“.

Смята се, че дълбоката връзка на бранителя с клуба от детството му е основна причина, поради която може да бъде убеден да напусне френската столица. Кимпембе се присъедини към ПСЖ като 10-годишен и дебютира през 2014 година на 19-годишна възраст.

Съобщава се, че шампионите от Лига 1 са готови да се разделят с централния защитник, но ще поискат около 50 милиона от Челси за неговите услуги. Кимпембе се познава отлично и с мениджъра на лондончани Томас Тухел от съвместния им престой на „Парк де Пренс“.

В същото време италианският журналист Джанлука Ди Марцио съобщава, че „сините“ не са се отказали от централния бранител на Севиля Жул Кунде. Двамата французи се очертават като основни цели на Тухел за подсилване на защитата след привличането на Калиду Кулибали от Наполи.

Както е известно, „сините“ и сенегалският бранител са се договорили изцяло и трансферът трябва да бъде обявен официално до часове.