Отборът на Челси води в надпреварата за подписа на полузащитника на Монако Аурелиен Чуамени. 22-годишният футболист се присъедини към „монегаските“ през 2020 година и оттогава се превърна в един от най-обещаващите звезди във френския футбол.

Той е изиграл 43 мача във всички турнири през този сезон, вкарвайки три гола и също толкова асистенции. Сега той е желан от някои от най-големите европейски клубове. Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид са свързани с младока, но според испанското издание „Sport“ Челси в момента води в надпреварата за неговия подпис.

Съобщава се, че „сините“ следят французина от месеци и искат да сключат сделка с него. В момента обаче те не могат да взимат нови играчи поради санкциите, наложени на клуба от правителството на Обединеното кралство. Всички трансфери ще зависят от новите собственици на Челси и колко са готови да похарчат в предстоящия трансферен прозорец.

Очаква се Чуамени да струва около 50 милиона паунда, така че това би било огромна инвестиция за новите шефовете на клуба.