Отборът на Челси се интересува от полузащитника на Борусия Мьонхенгладбах Денис Закария, твърди „BIld“. По-рано това лято се появи информации, че лондончани са насочили вниманието си  швейцарския национал, номениджърът на тима Франк Лампард реши да се откаже от него, след като похарчи 220 милиона британски лири за нови играчи.

През последните няколко месеца „сините“ взеха Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Кай Хавертц, Бен Чилуел, Тиаго Силва, Маланг Сар и Едуард Менди.

Незадоволителният старт на сезона обаче не се е харесал на Лампард, който смята, че отборът е далеч от завършване на реконструкцията, която беше направена през лятото и нищо чудно през януари да пристигнат още нови футболисти.

Според „Bild“, Закария продължава да бъде следен от Челси заради силните му изяви в Бундеслигата и с националния отбор на Швейцария.

Изданието също така пише, че Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен също имат интерес към халфа, който има договор с „жребчетата“ до 2022 година. Порталът Transfermarkt.com го оценява на 40 милиона евро.