Отборът на Челси ще даде приоритет за привличането на нов централен защитник и нападател това лято, като звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е начело в списъка им за нов таран, пише „Telegraph“.

В отбрана „сините“ се интересуваха от Даю Упамекано и Дейвид Алаба, но стана ясно, че бранителят на РБ Лайпциг ще премине в Байерн Мюнхен, докато австриецът иска месечна заплата от 400 хиляди паунда, което се оказва проблем за лондончани.

По този начин, от Челси са готови да се насочат към друг защитник на РБ Лайпциг - Ибрахима Конате. Но те биха се изправили пред сериозна конкуренция в лицето на Манчестър Юнайтед, който също се интересува от младежкия национал на Франция.

Що се отнася до 20-годишния Халанд, той има клауза за откупуване на стойност от 75 милиона евро, която обаче ще стане активна от лятото на 2022 година, което означава, че сега от Дортмунд биха могли да поискат доста повече за своята звезда.

Интерес към него също не липсва, като сред заинтересованите клубове са още Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ливърпул.