Президентът на Наполи - Аурелио Де Лаурентис, заяви, че голмайсторът Виктор Осимен е близо до това да подпише нов договор с клуба от Серия А. След като нигерийският нападател изведе отбора до титлата миналия сезон, имаше много спекулации за бъдещето му.

Настоящият му контракт изтича през лятото на 2025-а година, а през лятото имаше информации,  че преговорите вървят успешно и той ще продължи споразумението си с още 12 месеца. Сделката обаче още не е подписана. Стигна се и до напрежение между Осимен и клуба, но сега президентът на Наполи намекна, че договорът ще бъде подписан скоро.

„С Осимен сме на път да подпишем договора, който се чакаше това лято“, заяви Лаурентис пред репортери в Италия.

Това ще бъде неприятен усар за Челси, който се интересуваше от нигериеца. Сега „сините“ може да се насочат към Айвън Тони в търсенето на нов нападател, въпреки че може да се наложи да изчакат до следващото лято, за да закупят нов таран.

В Италия предполагат, че новият договор на Осимен съдържа откупна клауза на стойност от 130 милиона паунда, но не е ясно кога ще влезе в сила.

Челси също е свързван с крилото на Наполи Хвича Кварацкхелия, за когото се предполага, че е попаднал в полезрението още на Реал Мадрид и Ливърпул. Неговият договор изтича през лятото на 2027-а година.