Челси има сериозен интерес към взимането на футболиста на Барселона, даден под наем в Хетафе, Марк Кукурея. Испанецът още няма мач за „блаугранас”, след като прекара миналия сезон в Ейбар, но прави страхотен сезон с отбора на Хетафе, което го прави „апетитен” футболист за повечето европейски грандове.

Според изданието Goal.com, каталунският гигант е постигнал договорка с Хетафе за продажбата на футболиста на стойност шест милиона евро, като няма опция да си го върне. Кукурея може да играе като ляв краен защитник или ляв халф.

Този резултат пък е довел Челси до мисълта да вземе Кукурея през лятото, като испанецът е в трансферната листа на Франк Лампард. За тази зона от терена пък влизат също така Алекс Телеш от Порто и бранителят на Лестър Сити Бен Чилуел. Челси се радва на добрата форма последно време на Маркос Алонсо, който се утвърди на левия бек за „сините” в последните седмици.

Кукурея, който има 24 мача за Хетафе през този сезон, също така е искан от Наполи, Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах.