Отборът на Челси ще се опита да се възползва от финансовата несигурност в другите клубове, за да изкуши звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. 20-годишният нападател увеличи сериозно акциите си в последната година, откакто пристигна в Бундеслигата миналия януари. Талантливият нападател се отчете с впечатляващите 43 гола и 10 асистенции в едва 43 участия във всички турнири до този момент.

Редица европейски грандове, сред които Реал Мадрид, Ливърпул, Пари Сен Жермен, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, са заинтересовани силно от възможността да го имат в състава си.

Според „Eurosport“ обаче, Челси е готов да направи първата стъпка към реализирането на подобен трансфер. Твърди се, че в опит да получи преднина в надпреварата за нападателя на Дортмунд, „сините“ вече са започнали работа по потенциалното му привличане зад кулисите.

Твърди се, че ръководството на лондончани се надява да убеди 20-годишния футболист, че Челси е проект, към който си струва да се присъедини и се смята, че влиянието на новия треньор Томас Тухел може да бъде от ключово значение за потенциалната сделка.

Халанд има клауза за откупуване на стойност от 75 милиона евро, която обаче ще стане активна от лятото на 2022 година. По този начин, ако някой иска да привлече норвежеца още сега, ще трябва да извади много по-сериозна сума. Има информации, че от Дортмунд ще изискват около 150 милиона евро за правата на своя футболист.